Főmenü

Simple Random Quotes

"Egy fuvola csak a levegővel játszik. A légi semmivel. A szavak ilyenkor semmit sem érnek."
Müller Péter

BuaXua Calendar (Free version)

Május
27
Szombat
17:41
BuaXua Calendar

Module - Facebook Comments By Internet Partner

HORGAS ESZTER fuvolaművész

Artisjus díjas, köztársasági érdemrenddel kitüntetett művész.

25 CD, 1 saját könyve és 2 DVD jelent meg az elmúlt 15 évben. Hat élő koncertjét közvetítették az országos  TV csatornák. Olyan világsztárokkal dolgozik, mint Al Di Meola, vagy Natalie Cole

1992-ben a frissen megkapott diplomával 1997-ig a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékvezetője, majd tanára lett.

A művészetek már gyermekkorában nagy hatást gyakoroltak rá. Édesanyja Levendel Júlia író, édesapja Horgas Béla költő. Három testvére közül Ádám rendező, Péter díszlettervező, és Judit irodalmár.
A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Fuvolatanárai Kovács Lóránt és Sebők Erika, kamarazenét Kurtág Györgytől és Rados Ferenctől tanult.  Már húsz évesen, Adorján András svájci fuvolakurzusának ösztöndíjasa, és Jean-Pierre Rampal kurzusának résztvevője.

Húsz éves kora óta koncertezik. Több nagysikerű szólóestet adott a Budapesti Zeneakadémia Nagytermében. Olyan zenekarok közreműködésével szólaltatott meg versenyműveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütő együttes, a MÁV Szimfonikus Zenekar, olyan kiváló művészek voltak partnerei az elmúlt évek hangversenyein - a teljesség igénye nélkül -, mint Maurice André, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich, Kocsis Zoltán, Vígh Andrea, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György és a Bartók Vonósnégyes.

1992-ben megalakítja a  Forrás Kamarazenei Műhelyt, majd 1993. január 10-én a Zeneakadémia Nagytermében, bemutatkozó koncertet adnak.

1994-2000 rendszeresen koncertezik szólistaként és zenekari közreműködőként

Horgas Eszter személyes varázsa, és bravúros hangszeres tudása évről –évre új produkciókat inspirál. A fuvolavirtuóz, a klasszikus zenei hangversenyek mellett, új repertoárt épít, mely nem ismer műfaji határokat. A klasszikus zene, a jazz, és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát, csak akkor emelheti a szóló hangszerek közé, ha új irodalmat hoz létre. A közönség rajongásig ünnepli az egyedülálló hangszeres teljesítményt, amit Horgas Eszter színpadi jelenléte tesz felejthetetlenné.

2000 januárjában megalapította a ClassJazz Band együttest. Számos országos turnén, világsztárok közreműködésével, teltházas koncerteken hallhatta őket a közönség.  Az elmúlt 13 évben, Európa számos országában koncerteztek, de olyan országokat is meghódítottak, mint Mexikó vagy Mauritius.

2001-ben  ClassJazz Band bemutatkozó koncert a Zeneakadémia Nagytermében

2002-ben két estére megtelik az Erkel színház Latin Fiesta koncertjére.

2003 Budapest Aréna Al Di Meolával bemutatják a CARMEN adaptációt. Bizet eredeti dallamait felhasználva létre jött, egy Horgas Eszter által inspirált új produkció, amiben a zene, a látvány, és a tánc kap főszerepet. A bemutató 130 közreműködővel, szólistákkal és világhírű gitár virtuóz szereplésével óriási sikert hozott. Alkotótársai, Malek Miklós és Nagy János.

2004 Carmen vendégszereplés. Az előadás nemcsak a hazai közönséget kápráztatja el. 2004 nyarán Horvátországban, a Pulai Arénában, a bemutató fél órás álló ovációval végződik.

2005 Budapest Aréna MÁRIA szimfonikus legenda

2006 Művészetek Palotája, Négy évszak fuvolán. A koncertről felvétel készül, ami platina CD.

2007 Művészetek Palotája, Charlotte című bemutatója, romantikus zeneszerzők műveit felhasználva, saját dramaturgiára épül. A koncertről Tv felvétel és DVD is készül.

2008 Budapest Syma csarnok, Ő és Carmen, Al Di Meolával és a ClassJazz Band együttessel. Az előadást az M1 televízió rögzíti. A koncertről készült CD két hét alatt platina lemez.

2008 Hangok mögötti világom, saját könyve jelenik meg a Kossuth kiadó gondozásában.

2009 Karácsony angyala, új gyerekalbum a Sony kiadónál. A szakmai zsűri az év lemezei közé választja. Alkotótársai: Cseke Gábor és Hárs Viktor.

2010 Full Till tangó új bemutató a ClassJazz Band, Meskó Ilona, Kurucz Krisztián, Gazda Bence és Milos Punisic harmonika művész közreműködésével.

2011 Budapest Aréna, Natalie Cole vendége.

2011 Partitúra Összművészeti Kurzus művészeti vezetője.

2012  Szeretni Bolondulásig címmel új bemutató, régi filmzenei slágerek fuvolára, énekhangra és a ClassJazz Band együttesre. Közreműködik: Botos Éva

2012 Hét boszorka bemutató. Hét díva egy színpadon Horgas Eszter, Básti Juli, Botos Éva, Polyák Lilla, Pokorni Lia, Tompos Kátya, Falusi Mariann.

2013 Francia szerelem a Talamba ütő együttessel. Francia zeneszerzők művei közel 200 ütőhangszerre és fuvolára.