Főmenü

Simple Random Quotes

"Meggyőződésem, hogy az angyalok egy bizonyos szint felett nem olvasnak,hanem hallanak. Ők pontosan tudják, hogy Eszter mit üzen, s talán néha válaszolnak is."
Müller Péter

BuaXua Calendar (Free version)

Május
27
Szombat
17:41
BuaXua Calendar

Module - Facebook Comments By Internet Partner

Bejelentkezés

A Szabad Föld kritikája

Horgas Eszter és a Talamba Ütőegyüttes külön-külön is vonzzák a közönséget. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, világhírű fuvolaművész óriási szakmai és közönségsikerének titka fantasztikus hangszertudásán túl különös zenei érzékenysége. nem riad meg semmi újtól, s döntései a színpadon, lemezein rendre helyesnek bizonyulnak. A napjaink legjobb gitárosának tartott amerikai virtuózzal, Al Di Meolával készített Ö és Carmen című CD-je például - emlékezetes közös fellépéseik után -2008-ban két hét alatt platinalemezzé vált. Most megjelent huszonötödik lemeze - mely életének nagyon fontos állomása - mégsem vele, vagy más régi kedves muzsikustársaival készült, hanem a Talamba Ütősegyüttessel.

A Talamba 1999-ben alakult, tagjai - Zombor Levente, Grünwald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás - Gödöllőn laknak.Nem tévedés: több száz ütőhangszeren játszanak - koncertjeinken főként saját szerzeményeiket adják elő, s ötletekben kifogyhatatlanok. Repertoárjukat kiegészítik a komoly- és könnyűzenei átiratok. Előadásmódjukat gyakran jellemzi a humor. A Talamba zenéje rendkívül sokszínű, telve energiával, jókedvvel. Ahogy Horgas Eszter, ők is hamar lázba hozzák a publikumot. Kapcsolatuk nem túl régi, de amilyen friss, oly erős ez a barátság. Tavasszal kezdtek együtt dolgozni, így született meg a Francia szerelem című lemezük. A felvétel Gödöllőn, Művészetek Háza színháztermében készült, itt léptek közönség elé karácsony előtt kétszer is, fergeteges sikerrel. Francia zeneszerzők, Debussy, Ravel, Bizet és mások művei szólalnak meg a fuvolán és az ütős hangszereken, Grünwald László és Szitha Miklós hangszerelésében. Horgas Eszter hangszerébe valóban lelkét leheli, s ehhez a Talamba mindent belead. Az együttes neve egyébként az üstdob ősére utal, s aki még nem hallotta így együtt a dobok ritmusát és a fuvola leheletfinom dallamait, el sem tudja képzelni a hatást. Vihar, csend, álom, remény, öröm, szenvedély - szerelem. Újjászületik bennünk, fiatalokban és idősebbekben. francia szerelem? Elnyomhatatlan érzés, mindannyiunké. Örök szerelem. (dulai)