Főmenü

Simple Random Quotes

"Egy fuvola csak a levegővel játszik. A légi semmivel. A szavak ilyenkor semmit sem érnek."
Müller Péter

BuaXua Calendar (Free version)

Május
27
Szombat
17:41
BuaXua Calendar

Module - Facebook Comments By Internet Partner

Bejelentkezés

"A Föld hangja"

Az idei zsidó nyári fesztiválra kivételes produkcióval készült a két egészen különböző személyiségű díva – a nemzetközi hírű fuvolaművész, Horgas Eszter és a magyar jazz öblös hangú énekesnője, Falusi Mariann. Külön-külön már sokszor hallhatta őket a közönség, egészen különböző produkciókkal, nagy sikerekkel.

Ezúttal azonban közösen készülnek. A Föld hangja című bemutatójuk a fesztivál egyik különleges csemegéje.
Filmszínházi körülmények között, a két művész, kétféle női erő és az őket körülvevő zenekar Földünk hangjait, képeit szövik össze egy estté. Ezer hangszínnel, hangszerrel, a műfajok különböző nyelvén mondják el saját benyomásukat a világról jól ismert melódiákon, és saját szerzeményeiken keresztül. Az érzéki, a harsány, a meghitt, a fájdalmas, az örömteli mind jelen lesznek, ahogy azt ők, a művészek a világ hangjain keresztül látják, hallják.
„A helyszínnek is fontos szerepe lesz, hisz bemutatónk több mint koncert. Nagy szerepe lesz a színházi közegnek, valamint annak a lehetőségnek, hogy a kép világán keresztül is megmutathatjuk, milyennek is látjuk ezt a Föld nevű bolygót. Földünk tájait, eltérő kultúráit bejárva, izgalmas, megható, harsány és csendes zenéket hallhat majd a közönség, a mi nagy közös utazásunkon.” (Horgas Eszter)
Közreműködik: Cseke Gábor – zongora, Dajka Krisztián – gitár, Hárs Viktor – basszusgitár, Gyenge Lajos – dob, Pusztai Csaba – ütők