Főmenü

Simple Random Quotes

"Meggyőződésem, hogy az angyalok egy bizonyos szint felett nem olvasnak,hanem hallanak. Ők pontosan tudják, hogy Eszter mit üzen, s talán néha válaszolnak is."
Müller Péter

BuaXua Calendar (Free version)

Május
27
Szombat
17:41
BuaXua Calendar

Module - Facebook Comments By Internet Partner

Bejelentkezés

R. Kiss Kornélia cikke

Horgas Eszter Fuvolaművész, a különböző zenei műfajokat egyesftő cross-over nemzetközi hírű képviselője. Lemezein legtöbbször a klasszikus zene és a jazz világa találkozik. 2003-ban AI Di Meola amerikai gitarvirtuózzal mutatta be Carmen című előadását, kesőbbi közös lemezük két hét alatt platinalemez lett. Huszonöt lemeze, két DVD-je és Hangok mögötti világom címmel önéletrajzi kötete jelent meg.

-MIT LÁTOTT AZ ABLAKÁBÓL GYEREKKORÁBAN?
-Egy gyönyörűséges hegyoldalt. Annak a tetején volt egy pad.Tanulás közben azt bámultam. Nézegettem, ki vagy kik ülnek rajta. Aztán erről mindenféle történet jutott az eszembe.

-FOGADOTT MÁR ÖRÖKBE KÓBOR HÁZIÁLLATOT?
-Mikor kicsi gyerek voltam, hazavittem egy beteg kóbor macskát. Eldugtam a szobámba, de mivel hasmenése volt, hamar lebuktam, és nem lehetett az enyém. Ket év múlva kaptam cicát, Cikinek neveztem el. Nagyon szerettem, vigasztalhatatlan voltam, amikor elpusztult. Apám, Horgas Béla írt ró1a egy mesejátekot, hogy ne buslakodjak. Kesőbb, amikor saját gyerekeim lettek, és megismerkedtem a leendő párommal, akinek szintén két kis gyereke volt, a négy gyereknek vettünk egy kiskutyát. Ő Rézi, ma is a család kedvence.

-MIT ÁLMODOTT LEGUTOLJÁRA?
-Fontosak az álmok az életemben. Sokszor álmodtam olyan jelentőségű dolgokat, amelyek a munkámban és magánéletemben is meghatározók voltak. Az eddigi legnagyobb bemutatómat, a Carment is megálmodtam. Éjszakáró1 éjszakára jöttek a képek, hangok, amiket hajnalban papírra is vetettem. Szinte mindennap álmodom, és reggel általában emlékszem is rájuk. Legutóbb egy üldözéses krimiben vettem részt alvás közben. Nem volt túl jó... Fel is ébredtem, és majdnem kiesett a szívem a helyébő1.

-MELYlK KÜLFOLDI ORSZÁGBAN ÉREZTE MAGÁT LEGINKÁBB OTTHON?
-A jó sorsom úgy hozta, hogy számtalan csodás országban koncertezhettem Mexikótól Mauritiusig, a Kanári-szigetektő1 Angliáig. De a kedvenc talán Horvátország, a tengerpart. Ott zenélni, nyaralni, vagy csak úgy ott lenni is imadok.

-HA MEGTANULNA MÉG EGY NYELVET, MI LENNE AZ?
-Olasz. Kicsit értem, de nem tudok beszélni, és ezt sajnálom.


-NAPILAP, HETlLAP VAGY INTERNET?
-Intemet.

-MELYIK ELHUNYT KÖLTŐVEL TALÁLKOZNA A LEGSZÍVESEBBEN?
-Mikor alsós voltam, Zelk Zoltan versével nyertem első dijat a vers­mondóversenyen. Most is tudom a verset, es szívesen elmondanám neki. Gyerekkoromban sokszor járt nálunk Nemes Nagy Ágnes. Nagyon szerettem, kislányként egy vicces boszorkánynak tünt számomra. Meszöly Miklós pedig a leggyönyörübb férfi volt, akit valaha ismertem. Ma is látom magam előtt, ahogy a Varosmajor utcában sétal, szálfaegyenes tartással. A nyolcvanadik születés­napján még muzsikálhattam neki.

-MIT KÉRDEZNE ISTENTŐL?
-Szoktam vele beszélgetni. Mindenről, amit nem értek.

-ÉS ISTEN MIT KÉRDEZNE ÖNTÖL?
-Mitől félsz, mikor mindig melletted álltam?

-HOGY LESZ URRÁ. A FÉLELMEIN?
-Küzdök.

-MIT KÖSZÖNHET A VÉLETLENNEK?
-Nem hiszek benne.

-ELVESZTETTEM, ÉS NAGYON HIÁNYZIK...
-A mesterhangszerem, amit elloptak. Ma is gyászolom, bár van egy csodás utódja.

-SZÁMOMRA A TÖKÉLETES ZENÉSZ...
-Nem létezik. Hamar rájövünk, tökéletes nincs. De igazi, lelket gyönyörködtető, szakmáját mesterien tudó igen. Egyikük, Paco De Lucia sajnos nemrég hagyott itt minket.

-VANNAK MEGÉRZÉSEI?
-Nagyon erősen.

-NEKEM A BALATON ...
-Idén nyáron már negyedik alkalommal tartok összművészeti kurzust Balatonfüreden. Csodás! Azt hiszem, ebben a csodában a balatoni hangulat, a Balaton levegője éppen úgy benne van, mint a tehetséges fiatalok.

-MACSKA VAGY KUTYA?
-Most már kutya.

-BEATLES VAGY ROLLING STONES?
-Beatles.

-MILYEN TULAJDONSAGAIRA IGAZÁN BÜSZKE?
-Az őszinteségre.

-AZT SZERETNÉM, HA ILYENNEK LÁTNÁNAK...
-Amilyen vagyok.

 

(R. Kiss Kornélia)